Edzésbeosztás https://www.facebook.com/share/fAbLCnK9fpCFJUH9/

Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Vasárnap

17.00-17.50 korcsolya

16.30-17.20 korcsolya

Tudnivalók

A jeges edzések négy, öt edző részvételével zajlanak, így egy időben folyik a kezdő, középhaladó és haladó csoport oktatása a 3-tól 18 éves gyermekek részére. Az edzésekbe bármikor be lehet kapcsolódni, tudásszinttől függetlenül. Az órák 50 percesek. Előzetes időpont egyeztetés alapján az egyesület bármely edzőjétől magánórák vételére is lehetőség van. Az edzés alatt a szülők az Óbudai Jégcsarnokban a pálya mellől tudják figyelemmel kísérni az órát.

 A ruházatot tekintve, a kezdőknek vízhatlan ruhát, síoverált, sapkát és kesztyűt javasolunk, az alsó réteg lehetőleg pamut ruházat legyen, a középhaladó és haladó korcsolyázók rétegesen öltözzenek, harisnyát, elasztikus nadrágot, hosszú ujjú pólót, polár pulóvert és kesztyűt viseljenek! A gyermekek haja hajgumival legyen összefogva, esetleg hullámcsattal eltűzve, nagyobb csatok ne legyenek a hajukban! Egy zsebkendőt érdemes a zsebbe tenni. Rágógumival nem jöhetnek jégre a gyerekek! Akinek nincs saját korcsolyája, az első alkalmakra tud bérelni, ha valaki éppen korcsolyavásárlás előtt áll, akkor ne vegyen műanyag korcsolyát, mindenképpen bőr vagy műbőr műkorcsolyát érdemes venni! Wifa vagy Graf korcsolyát ajánlunk, de az edzők szívesen segítenek a választásban. Bár ezek nem feltétlenül a legolcsóbbak, de jó minőségűek, ami fontos a gyerekek sikerélménye szempontjából, ha pedig kinövi, még mindig eladható. A pengét edzés után mindig szárazra kell törölni, nehogy berozsdásodjon, használattól függően kell éleztetni, 1-3 havonta. Élvédő használata ajánlott a penge megóvása érdekében.

A jeges edzések mellett száraz edzéseket is biztosítunk, melyek időtartama 45 perc, elsősorban koordinációt fejlesztő feladatokból, erősítésből, nyújtásból és sportágspecifikus gyakorlatokból áll, melyek segítik a jégen való biztos mozgás kialakítását.

Az edzések szeptembertől júniusig tartanak, ezen kívül nyári tábort szervezünk.
A heti edzésbeosztás és az egyéb tudnivalók mindig megtalálhatóak honlapunkon, de ezekről minden héten e-mailen küldünk tájékoztatást is, ehhez egy e-mail címet kérünk a pavuk.hu@gmail.com e-mail címre.